2020. június 1., hétfő

Környezetismeret 2020.06.02. -06.05.


Környezetismeret
A konyhában
Kedves Gyerekek!                               

Most, hogy sokkal többet vagytok az otthonotokban, biztos a konyhában is több időt töltötök el.
Tudom, sokan közületek szeretnek segíteni az étel előkészítésében, főzésében.  A kislányok általában szeretnek sütemény sütni, de persze vannak olyan kisfiúk, akik szintén érdeklődnek a sütés-főzés iránt. J
Legyen szó főzésről, étkezésről vagy egy kis lazításról, a konyha a családi élet központi színtere. Épp ezért biztos vagyok, hogy édesanyátok kiemelt figyelmet szentel a konyha takarítására, az ételek helyes tárolására, tisztán tartására.
Az élelmiszerek helyes tárolása, szennyeződésektől és a romlástól való védelme alapvető  fontosságú az ételek biztonságosságának megőrzése szempontjából.
Minőségét megőrzi, szavatossági idő jelenti:
A hűtést igénylő (könnyen romló) élelmiszerek csomagolásán a fogyasztható (hónap, nap) feliratot, míg a többi élelmiszeren a „minőségét megőrzi” (év, hónap, nap) feliratot olvashatjuk.
A hűtő használata:
A gyorsan romló élelmiszerek (tej, tejtermékek, tojás, hús, húskészítmények, kész és félkész termékek, hidegkonyhai és cukrászati termékek stb.) hűtőben tárolandók.
Házi feladat:
Feladatgyűjtemény : 76. oldal, 1-2-3. feladata
Az alábbi videóból megtudhatjátok, miként kell hamburgert készíteni. J


Üdvözlettel:
Éva néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése