Környezetismeret
A konyhában
Kedves
Gyerekek!
Most, hogy
sokkal többet vagytok az otthonotokban, biztos a konyhában is több időt
töltötök el.
Tudom, sokan
közületek szeretnek segíteni az étel előkészítésében, főzésében. A kislányok általában szeretnek sütemény
sütni, de persze vannak olyan kisfiúk, akik szintén érdeklődnek a sütés-főzés
iránt. J
Legyen szó
főzésről, étkezésről vagy egy kis lazításról, a konyha a családi élet központi
színtere. Épp ezért biztos vagyok, hogy édesanyátok kiemelt figyelmet szentel a
konyha takarítására, az ételek helyes tárolására, tisztán tartására.
Az
élelmiszerek helyes tárolása, szennyeződésektől és a romlástól való védelme
alapvető fontosságú az ételek biztonságosságának megőrzése szempontjából.
Minőségét megőrzi, szavatossági idő jelenti:
A hűtést igénylő (könnyen romló) élelmiszerek csomagolásán a fogyasztható (hónap, nap) feliratot, míg a többi élelmiszeren a „minőségét megőrzi” (év, hónap, nap) feliratot olvashatjuk.
A hűtést igénylő (könnyen romló) élelmiszerek csomagolásán a fogyasztható (hónap, nap) feliratot, míg a többi élelmiszeren a „minőségét megőrzi” (év, hónap, nap) feliratot olvashatjuk.
A hűtő használata:
A gyorsan romló élelmiszerek (tej, tejtermékek, tojás, hús, húskészítmények, kész és félkész termékek, hidegkonyhai és cukrászati termékek stb.) hűtőben tárolandók.
A gyorsan romló élelmiszerek (tej, tejtermékek, tojás, hús, húskészítmények, kész és félkész termékek, hidegkonyhai és cukrászati termékek stb.) hűtőben tárolandók.
Házi feladat:
Feladatgyűjtemény
: 76. oldal, 1-2-3. feladata
Az alábbi
videóból megtudhatjátok, miként kell hamburgert készíteni. J
Üdvözlettel:
Éva néni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése